skip to Main Content
WAT VEROORZAAKT HET RISING DAMPS?

WAT VEROORZAAKT HET RISING DAMPS?

Structurele schade in het gebouw veroorzaakt stijgend vocht als de verf, of de buitenkant van de muur zelf stijgt. Het gemineraliseerde grondwater kan muren verzadigen, en deze constante vochtigheid zal leiden tot schade in metselwerk en vormen vormen, afpellen van de verf, enz. De algemene reden voor het optrekkend vocht is wanneer het gebouw niet de juiste Damage Proof Course (DCP) heeft .

Veel mensen negeren dit essentiële onderdeel van het bouwen van het huis en moeten vervolgens afdichten met vochtige matrijzen, enz. Het onderhoud van DCP is ook iets waar men op moet letten omdat DCP’s in de loop van de tijd kunnen worden beschadigd. Indien Rising Damp onbehandeld blijft, kan dit leiden tot structurele problemen en zelfs gezondheidsproblemen en kan het mensen die ademhalingsproblemen hebben moeilijk maken.

Teken van Rising Damps

Tekenen van opstijgende vochtige dampen zijn gemakkelijk te herkennen, omdat het net hobbels zijn op het oppervlak van de muur. Het interieur van uw huis wordt beïnvloed door het optrekken van vocht, waaronder: Vervallen plinten of hout, Efflorescentie in binnenmuren, Zichtbare vochtplekken aan de muur, afbladdering en blaren van verven en behang, Zwarte, groene of witte schimmel die op de muur wordt gevormd .

De buitenkant van een gebouw heeft te maken met de natuurlijke weersomstandigheden, waardoor het vatbaarder wordt voor de ontwikkeling van efflorescentie op het oppervlak van het gebouw, verkleuring van de buitenmuren, corrosie van bakstenen en mortel.

Is het gemakkelijk om de tekenen van het ophopen van vocht te zien?

Het vinden van tekenen van opstijgende vochtige dampen kan snel worden uitgevoerd door Electric Moisture Meter, die de vochtigheid in uw huis beoordeelt, omdat het ‘vochtprofiel’ biedt voor het vaststellen van een patroon, waardoor eventuele problemen kunnen worden beheerst. Terwijl u een nieuw huis koopt, kunt u deze enquête uitvoeren om de vochtigheidsgraad van de muren te controleren. Als het gebouw dat u van plan bent te kopen oud is, kunt u er zeker van zijn dat DCP gebruikt in kwaliteit achteruitgaat en om toekomstige problemen te voorkomen, moet u een goede DCP hebben.

 

Behandelende opkomende dampen

De eerste actie na het spotten van optredende dampen is het installeren van herstellende DPC. U hebt DCP eerder geïnstalleerd, maar de DCP is mogelijk na een bepaalde tijd uitgehold, vooral in oudere huizen is DCP mogelijk helemaal niet geïnstalleerd. Er zijn maar weinig stappen die u kunt volgen om deze situatie te behandelen

• Identificeer de bron van het vocht en verwijder het probleem
• Verwijdering van het getroffen gebied van binnenmuren
• Zoutverontreinigd gips moet worden gehackt (300 mm) boven de tekenen van vocht
• Met de blootstelling van metselwerk, metselwerk rechtstreeks injecteren door gaten te boren om het probleem te behandelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *